چسب کاشی و سرامیک یک نوع سیمان غیر آلی پلیمری است. این چسب علاوه بر قدرت چسبندگی بسیار بالا قابلیت سازگاری با انواع زیرساختها را دارد. چسب کاشی و سرامیک انواع مختلفی دارد، اما دو نوع آن که بسیار پرمصرف هستند چسب کاشی پودری و خمیری است. همچنین این چسبها علاوه بر چسباندن انواع کاشی و سرامیک به سطوح مختلف قابلیت چسباندن کاشی بر روی کاشی را نیز دارند. از موارد استفاده این چسب ساختمانی میتوان به نصب کاشی به کف یا دیواره ساختمان، سرویسهای بهداشتی، استخر، سونا، جکوزی و یا در نماسازی اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با چسب کاشی و مقدار مصرف صحیح آن تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مهمترین عوامل موثر بر میزان مصرف چسب کاشی
میزان مصرف چسب کاشی برای هر متر مربع وابسته به عوامل مختلفی دچار تغییر میشود. در صورتی که قصد کاشی کاری ساختمان خود را دارید بهتر است با تمامی این عوامل آشنا شوید. در صورت نداشتن اطلاعات کافی و صحیح و مصرف مقدار نادرستی از چسب کاشی، باعث ایجاد خرابی در روند کاشی کاری میشوید. در ادامه به مهمترین عوامل موثر بر میزان مصرف چسب کاشی میپردازیم.
- نوع و ابعاد کاشی
یکی از عوامل موثر بر میزان مصرف چسب، نوع و ابعاد کاشی است. هر چقدر سایز کاشیها بزرگتر باشد برای نصب آن به میزان بیشتری از چسب نیاز است. همچنین هر چقدر ضخامت و وزن کاشیها افزایش پیدا کند مقدار چسب کاشی مورد نیاز برای اتصال آنها نیز بیشتر میشود.
- نوع و جنس سطح
سطحی که قرار است کاشی را بر روی آن نصب کنید نیز تاثیر بسیاری در میزان مصرف چسب کاشی دارد. سطوح خمیده و ناهموار اغلب به میزان چسب بیشتری برای چسبندگی مناسب نیاز دارند. همچنین در صورتی که سطح کاشی کاری شما صاف و صیقلی باشد به مقدار چسب کمتری برای کاشی کاری نیاز دارید. علاوه بر آن سطوح گچی به میزان چسب بیشتری برای کاشی کاری نیاز دارند.
- روش نصب کاشی و سرامیک
روش نصب کاشی و سرامیک یکی دیگر از عوامل موثر در میزان مصرف چسب کاشی است. بسته به اینکه کاشیها به صورت مستقیم بر روی سطح نصب میشوند و یا اینکه بر روی سطح کاشی قدیمی قرار میگیرند در مقدار چسب مورد نیاز برای کاشی کاری تاثیر میگذارد.
- ضخامت چسب
هر چقدر ضخامت لایه چسبی که بر روی پشت کاشی ایجاد میشود بیشتر باشد، در نهایت منجر به مصرف بیشتری از چسب کاشی میشود.
- نوع و برند چسب
تکنولوژی ساخت، کیفیت متریال استفاده شده در تولید چسب کاشی، میزان استحکام محصول و پودری یا خمیری بودن چسب بر روی میزان مصرف چسب کاشی تاثیر مستقیم میگذارد.
نحوه محاسبه میزان مصرف چسب کاشی
برای محاسبه میزان مصرف چسب کاشی لازم است تا مساحت سطح کار بر حسب متر را بدست آوریم. برای انجام این کار ابتدا طول و عرض سطح مورد نظر را اندازه بگیرید و با ضرب اعداد به دست آمده در هم مساحت محاسبه میشود. سپس با استفاده از مقادیر مورد نیاز چسب کاشی پودری و خمیری برای هر متر مربع، میتوان مقدار چسب مورد نیاز را محاسبه کرد. معمولا مقدار مصرف چسب کاشی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. پس برای محاسبه دقیقتر مقدار چسب کاشی لازم است تا تمامی این فاکتورها را در نظر بگیرید و بر اساس آنها میزان مصرف چسب کاشی را تخمین بزنید. در نهایت با در نظر گرفتن تمامی شرایط و عوامل مختلف میزان مصرف چسب کاشی پودری برای هر متر مربع چیزی حدود ۴ تا ۶ کیلوگرم است.
هر کیلو چسب کاشی برای چند متر است؟
به طور متوسط میتوان گفت هر پاکت ۲۰ کیلوگرمی چسب کاشی پودری به صورت تقریبی برای ۳ الی ۵ متر مربع قابل استفاده است. همچنین هر سطل ۱۲ کیلوگرمی چسب کاشی و سرامیک خمیری برای سه و نیم متر مربع قابل استفاده است.
مقدار مصرف چسب کاشی خمیری چقدر است؟
چسب کاشی خمیری یکی از انواع چسب کاشی است که به صورت آماده مصرف در سطلهایی با ظرفیت ۱۲ کیلوگرم تولید و عرضه میشود. میزان مصرف چسب کاشی خمیری نسبت به نوع پودری آن کمتر است. برای پاسخ به سوال مقدار مصرف چسب کاشی خمیری چقدر است، میتوان گفت که مقدار مصرف چسب کاشی خمیری برای هر متر مربع چیزی حدود ۳ تا ۴ کیلوگرم است. در نهایت هر سطل ۱۲ کیلوگرمی این چسب برای ۳ تا ۴ متر مربع قابل استفاده است.
مقدار مصرف چسب کاشی پودری چقدر است؟
چسب کاشی پودری یکی دیگر از انواع چسب کاشی است که به صورت پودر در کیسههای ۲۰ و ۲۵ گرمی تولید و عرضه میشود. برای استفاده از این چسب لازم است تا آن را با آب مخلوط کرد. میزان مصرف چسب پودری برای هر متر مربع بین ۴ تا ۶ کیلوگرم است و هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی آن برای ۳ تا ۵ متر مربع کاشی کاری مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای آماده سازی هر کیسه ۲۰ کیلوگرمی از چسب کاشی پودری نیاز به ۵ تا ۶ لیتر آب است.
نکاتی برای بهینه سازی مقدار مصرف چسب کاشی
برای صرفه جویی در هزینهها هنگام کاشی کاری با استفاده از چسب کاشی بهینه سازی مقدار مصرف چسب کاشی میتواند کمک بسیاری کند. در ادامه به چند نکته برای بهینه سازی مقدار مصرف چسب کاشی اشاره خواهیم کرد.
- با توجه به نوع کار و سطح کاشی کاری، چسب کاشی مناسب را انتخاب کنید. به طور مثال اگر برای چسباندن سرامیک روی سطوح افقی و پر رفت و آمد چسب کاشی خمیری را انتخاب کنید، به میزان بیشتری از چسب برای استحکام بالا نیاز میشود و هزینههای شما نیز افزایش می یابد.
- سطح زیر کار را برای اتصال بهتر آماده کنید. با آماده سازی صحیح سطح زیر کار و برطرف کردن ناهمواریها و پستی و بلندیها می توان در هزینهها و میزان مصرف چسب کاشی صرفه جویی کرد.
- از ابزار و تجهیزات مناسب برای کاشی کاری استفاده کنید. با انتخاب ابزار مناسب برای کاشی کاری و پخش یکنواخت چسب میتوانید در مقدار مصرف چسب کاشی و همچنین هزینهها صرفه جویی کنید.
- ضخامت استاندارد را رعایت کنید. در هنگام اجرای چسب و کاشی کاری، ضخامت مناسبی را برای چسب انتخاب کنید. ضخامت چسب بیش از حد استاندارد تنها باعث افزایش هزینهها میشود.
جمع بندی
در این مقاله تلاش کردیم تا به یکی از سوالهای اساسی و مهم یعنی میزان مصرف چسب کاشی برای هر متر مربع پاسخ دهیم. اطلاع از مقدار مورد نیاز چسب کاشی برای هر متر مربع قبل از انجام کاشی کاری بسیار مهم و ضروری است. همچنین در این مقاله به عوامل موثر بر میزان مصرف کاشی پرداختیم. مطالعه این مقاله از پیوند شیمی کمک بسیاری جهت انجام صحیح و اصولی کاشی کاری با استفاده از انواع چسب کاشی میکند. همچنین نکاتی پیرامون بهینه سازی مقدار مصرف چسب کاشی در اختیار شما قرار میدهد.