وبلاگ

تفاوت چسب چوب با چسب صحافی

چسب چوب برای فرآیندهای اتصال صحافی و کتاب‌ها استفاده می‌شود تا به‌وسیله آن بتوان صفحات چاپی را به‌هم متصل کرد. این نوع چسب‌ها نقش مهمی در دوام و استحکام محصولات چاپی دارند؛ به همین دلیل در صنعت چاپ و نشر به‌وفور استفاده می‌شوند. این درحالی‌است که چسب چوب هم برای چسباندن قطعات چوبی قابل استفاده است و کاربردهای مختلفی با چسب صحافی دارد. در این مقاله می‌خواهیم در مورد تفاوت چسب چوب با چسب صحافی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. اگر می‌خواهید در این مورد بدانید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چسب صحافی چیست؟

چسب صحافی جزء چسب‌هایی است که برای اهداف و کاربردهای مختلف مربوط به کتاب، مجلات، صحافی‌ها و… استفاده می‌شود. چسب صحافی به طور خاص برای صحافی و کاربردهای مرتبط طراحی شده است.

چسب صحافی  به گونه‌ای فرموله شده است که چسبندگی محکم و انعطاف پذیری را ایجاد کند که بتواند در برابر حرکت ناشی از باز و بسته شدن صفحات کتاب مقاومت بالایی داشته باشد. این نوع چسب، چسبندگی خوبی به کاغذ و سایر مواد صحافی ارائه می‌دهد.

چسب صحافی اغلب با استفاده از تجهیزات تخصصی مانند دستگاه‌های صحافی یا به صورت دستی توسط صحافی‌ها استفاده می‌شود.

چسب‌های صحافی معمولا از مواد زیر تشکیل‌ شده‌اند:

  • پلیمرها (به‌عنوان ماده اصلی در فرمولاسیون چسب‌های صحافی است که باعث ایجاد ویژگی‌های مکانیکی مانند استحکام و انعطاف‌پذیری می‌شود.)
  • پایدارکننده‌های حرارتی (باعث افزایش طول عمر چسب در کاربردهای مختلف می‌شوند.)
  • عوامل چسبناک کننده (مسئول ایجاد چسبندگی بین سطح کاغذ و مواد دیگر در فرآیند صحافی است.)
  • اصلاح‌کننده‌های ویسکوزیته (برای تنظیم میزان غلظت و جریان‌پذیری چسب به کار می‌رود.)
چسب صحافی

چسب چوب چیست؟

چسب چوب همان‌طور که از اسم آن مشخص است، چسبی است که برای چسباندن محکم قطعات چوب به یکدیگر استفاده می‌شود. این نوع چسب، به‌طورخاص برای چسباندن سطوح چوبی فرموله شده و معمولاً بر پایه آب است. هنگامی که روی مواد متخلخل مانند چوب استفاده می‌شود، پیوند قوی ایجاد می‌کند. چسب چوب به گونه‌ای طراحی شده است که به الیاف چوب نفوذ کرده و در هنگام خشک شدن یک پیوند قوی ایجاد کند.

چسب چوب معمولا برای پروژه‌های نجاری، مونتاژ مبلمان و تعمیرات مربوط به سطوح چوبی استفاده می‌شود. این محصول به دلیل استحکام بالا و مقاومت در برابر رطوبت پس از خشک شدن کامل شناخته شده است؛ با این حال، ممکن است روی سطوح غیر متخلخل یا موادی غیر از چوب به خوبی عمل نکند.

مزایای استفاده از چسب چوب می‌توانند موارد زیر باشند:

  • چسب چوب یک پیوند قوی ایجاد می‌کند: این محصول یک پیوند قوی بین سطوح چوب ایجاد می‌کند و به همین دلیل آن را به گزینه‌ای عالی برای اتصال قطعات چوب به یکدیگر تبدیل کرده است.
  • برای همه مواد متخلخل گزینه خوبی است: چسب چوب را می‌توان بر روی طیف وسیعی از چوب‌ها از جمله چوب نرم، چوب سخت، چوب‌های کامپوزیت و حتی سایر سطوح متخلخل استفاده کرد.
  • زمان باز شدن طولانی دارد: چسب چوب در مقایسه با چسب‌های دیگر زمان باز شدن طولانی‌تری دارد، به این معنی که زمان بیشتری برای قرار دادن و تنظیم قطعات چوب قبل از اینکه چسب ببندد، دارید. این امر به ویژه برای پروژه‌های پیچیده یا در مقیاس بزرگ مفید است. چسب چوب معمولا بعد از ۳۰ دقیقه سفت می‌شود.
  • چسب چوب غیر سمی است: اکثر چسب‌های چوب غیر سمی هستند و استفاده از این محصولات بی‌خطر است. این چسب‌ها بخارات مضر آزاد نکرده و حتی بوهای قوی منتشر نمی‌کنند؛ بنابراین برای استفاده در داخل خانه مناسب هستند.
چسب چوب ممتاز

تفاوت چسب چوب با چسب صحافی

چسب صحافی و چسب چوب هر دو از چسب‌های صنعتی هستند که کاربرد و ویژگی‌های متفاوتی دارند. این دو محصول را از نظر موارد مختلف باهم مقایسه می‌کنیم تا شما به راحتی متوجه تفاوت چسب چوب با چسب صحافی شوید.

  • کاربرد هرکدام از چسب‌ها

اولین تفاوت چسب چوب با چسب صحافی در کاربرد هرکدام از این محصولات است. شاید خیلی از افراد این ذهنیت را داشته باشند که می‌توانند از هرکدام از این محصولات به‌جای یکدیگر استفاده کنند، اما باید بگوییم که اشتباه است! از هر چسبی باید به طور خاص برای همان کاربردی که دارد، استفاده شود.

همان‌طور که تابه‌اینجای مقاله گفته شد، چسب صحافی اتصال صفحات کتاب، مجلات، و اسناد طراحی شده است. این درحالی است که چسب جوب برای اتصال قطعات چوبی در کارهای نجاری و صنایع دستی چوبی استفاده می‌شود.

پس قبل از خرید چسب چوب یا چسب صحافی، حتما از کاربرد موردنظر مطلع شوید.

  • مواد تشکیل‌دهنده چسب چوب و چسب صحافی

مواد تشکیل دهنده هرکدام از این محصولات باعث شده که ویژگی‌های متمایزی داشته باشند. چسب صحافی شامل چندین پلیمر، عوامل چسبناک‌کننده، اصلاح‌کننده‌های ویسکوزیته و پایدارکننده‌های حرارتی هستند؛ درحالی که چسب چوب از پلی وینیل استات (PVA) ساخته می‌شود.

  • زمان لازم برای خشک شدن و چسبندگی

یکی دیگر از موارد تفاوت چسب چوب با چسب صحافی، زمان لازم برای خشک شدن است. چسب‌های صحافی مزایای بی‌شماری دارند، یکی از این مزایا این است که به سرعت خشک می‌شوند و مقاومت بالایی در برابر تغییرات دما و رطوبت دارند.
درحالی که چسب جوب به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد و برای برخی مواد ممکن است مناسب نباشد. چسب چوب برای کاغذ یا موارد نازک قابل استفاده نیست و به‌جای آن باید حتما از همان چسب صحافی استفاده کرد. حتی برای سطوح فلزی هم نمی‌توان از چسب چوب استفاده کرد، چرا که معمولاً رنگ‌پذیر نیستند.

چسب چوب یا چسب صحافی؟

انتخاب بین چسب صحافی و چسب چوب باید باتوجه به نوع پروژه و نیاز شما باشد. اگر برای اتصال صفحات کتاب یه یک چسب قوی دارید، بهتر است به سراغ چسب‌های صحافی بروید. اگرهم قرار است قطعات چوبی را به‌هم بچسبانید، چسب چوب گزینه مناسب‌تری است. هرکدام از این‌ها اگر به‌جای یکدیگر استفاده شوند، ممکن است کارائی لازم را نداشته باشند.

اگر در انتخاب این دو محصول شک دارید و فکر می‌کنید که می‌توانید از هرکدام از این چسب‌ها به جای یکدیگر استفاده کنید، توصیه می‌شود دستورالعمل‌های سازنده را دنبال کنید و نیازهای خاص برنامه خود را برای تعیین مناسب‌ترین چسب در نظر بگیرید.


سخن پایانی

در این مقاله در مورد تفاوت چسب چوب با چسب صحافی صحبت کردیم. به‌طورکلی، وقتی صحبت از مقایسه استحکام چسب چوب و چسب صحافی می‌شود، بستگی به محصولات خاص و کاربردهای مورد نظر هرکدام از این محصولات دارد. به طور کلی، چسب صحافی تمایل به اتصال اولیه قوی‌تر و چسبندگی بهتر روی سطوح غیر متخلخل دارد. با این حال، چسب چوب می‌تواند یک پیوند بسیار قوی بر روی سطوح متخلخل مانند چوب ایجاد کند و به طور خاص برای کاربردهای نجاری فرموله شده است.

برای پروژه‌های نجاری چسب چوب به دلیل توانایی آن در نفوذ به الیاف چوب و ایجاد پیوند قوی، اغلب انتخاب بهتری است. این برای کار به طور خاص با چوب طراحی شده است و استحکام و دوام عالی را ارائه می‌دهد.

برای خرید پسب چوب یا چسب صحافی می‌‌توانید به سایت پیوند شیمی مراجعه کرده و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.